Kauneutta iholle

Syksy on täällä jälleen. Sade ropisee ikkunoihin ja tuuli piiskaa puita. Yhtä varmasti kuin syksy tulee kesän jälkeen, ihon hoitaminen kesän jäljiltä on nyt tärkeää. Kesällä on ihana olla vapaasti vailla huolia ja murheita (jos mahdollista) ja ihon hoitaminen on saattanut jäädä vähemmälle huomiolle. Varoituksista huolimatta moni ei ole välttämättä suojannut riittävästi ihoa auringon säteiltä ja UV-valolta.

Syksyllä ihosta näkee hyvin kesän aikana syntyneet vauriot esimerkiksi pigmenttimuutoksina ja epäpuhtauksina. Kävin kosmetologilla äskettäin happokuorinnassa sekä timanttihionnassa ja kirkasta tuli kerta heitolla. Aion mennä vielä kuukauden päästä uudelleen happokuorintaan. Seerumit ja voiteet imeytyvät taas mielettömän hyvin kun ihoa on hoidettu kunnolla. Pigmenttiläiskiä, ainakaan näkyviä sellaisia ei ole minulle vielä ilmestynyt. Yritin välttää koko kesän aurinkoa ja vaikeaa oli. Yritin tehdä kaiken ihan oppikirjan mukaan. Aurinkorasvaa, suojaa, hattuja, aurinkolaseja, you name it.  Toivottavasti iho kiittää myöhemmin.

Jos pigmentti- ja maksaläiskiä on ilmestynyt kasvoillesi kesän jälkeen, niitä voidaan poistaa pigmenttilaser hoitojen avulla. Nyt pikku hiljaa voidaan turvallisesti käynnistellä syksyn- ja talven laserhoitoja, kun aurinkoa ei enää paljoa näy.

Yhtä tärkeää kun ihon hoitaminen olisi hyvä saada laiskat jäsenet (lue läskit) sohvan pohjalta liikkeelle.  Jostain syystä, ehkä tuon säätilan nopean muuttumisen vuoksi olen ollut liikunnan suhteen ihan lamassa. Tänään sain väännettyä itseni kuntosalille ihan puoliväkisin. Selaan instasta kaikenlaisia treenikuvia ja ihmisten salilla käyntejä, jospa ne alkaisivat vaikuttaa minuunkin positiivisesti.

Toivottavasti teillä muilla ei ole ollut ongelmia liikkeelle lähdön suhteen:)

Jotta pysyisin asiassa, käy lukemassa kuukauden teema osiossa pigmenttimuutoksista ja niiden hoidosta.

Nähdään vastaanotolla.

 

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on whatsapp
Share on email

Jätä kommenttisi