Somen opettelu

Taukoa on ollut blogi puolella, mutta tästä aktivoidun. Pääpaino on mennyt syksyllä tuolla Instagramissa ja oman feedin kehittämisessä. Minua on yllättänyt, miten valtavasti työtä somemarkkinointi ja henkilöbrändääminen vaativat muun työn ohella. Ilman somea ei ilmeisesti pärjää tällä alalla.

Alussa somettaminen oli melko sekavaa ja irrallista. Täysin nollasta piti lähteä liikkeelle. Kollegat ovatkin vitsailleet hyväntahtoisesti sillä, mutta rohkeasti vaan menin eteenpäin ja välillä kantapään kautta. Työtä helpotti, kun mietin tavoitteita ja sitä millaista työtä somessa haluan tehdä. Oman punaisen langan löytäminen helpotti työtä ihan valtavasti.

Somekoulutuksia olen myös käynyt läpi useita ja kaikista saa jotain uutta tarpeellista näkökulmaa ja eväitä omaan työhön. Keski-ikäisenä on pitänyt opetella ihan teknisestikin, miten eri postauksia tehdään ja miten eri työkaluja käytetään. Kaikkea en vieläkään hallitse. Tunnistaako joku teistä näitä samoja haasteita? Omissa some ryhmissä huomaa ihmisten kamppailevan aika samojen asioiden parissa liittyen sometyöhön. Vertaistuki helpottaa.

Luin aika vasta yhden toimittajan aika negatiivisen kirjoituksen somevaikuttajien työstä. Vaikka itse en pidä vielä itseäni varsinaisena vaikuttajana pienellä seuraajamäärällä, olen kuitenkin saanut jo jonkinlaisen käsityksen kuinka valtavasti työtä somevaikuttajan työ vaatii. Kaikki työ vaatii tietysti sitoutumista ja sitä itse työtä. Omaa ajankäyttöä helpottaa sometyön aikatauluttaminen ja pidempi suunnitelma postauksista sekä videoista. Ei tämä silti helppoa ole. Puhelinta tulee tuijotettua vielä ihan liikaa:)

Onko sinulla sometyö hanskassa vai hanskat hukassa? Viekö somettaminen sinulta liikaa aikaa?

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on whatsapp
Share on email

Jätä kommenttisi