Täyteainehoidot ammattilaisten käsiin

Mitä täyteaineet oikein sisältävät? Miksi ne injektisoidaan? Miksi on hyvä, että sinua hoitaa terveydenhuollon ammattilainen, joka on saanut lisäkoulutuksen täyteaineiden pistämiseen? Miksi tämä on tärkeää? Eikö täyteaine pistoksia voi opetella vaikka You Tube videoiden kautta? Tai miksi ei täyteaineita voisi tilata ihan mistä vaan internetin syövereistä? Siinä muutama kysymys, joihin pyrin vastaamaan.

Mitä täyteaineet ovat ja mitä täyteaineilla voidaan tehdä?

Täyteaineet sisältävät hyaluronihappoa, jota meillä on omassa elimistössämme. Hyaluronihappo on sokeriyhdiste, joka häviää elimistöstä hiljalleen aineenvaihdunnan mukana. Iän myötä meidän ihomme veltostuu, kosteustasapaino heikkenee, ihon oma volyymi häviää ja uurteet syvenevät. Hyaluronihapolla voidaan antaa kasvoille täyteläisyyttä, kohotusta ja kosteutta. Täyteaineilla voidaan muokata huulia, täyttää juonteita, kohottaa ja täyttää poskia sekä rakentaa uutta leukalinjaa. Lisäksi puolieroja kasvoissa voidaan hoitaa täteaineilla tiettyyn rajaan asti. Kämmeniin voidaan myös pistää täyteainetta, jotta kädet saavat nuorekkaan lookin. Injektisoimalla täyteaineet vaikuttavat pitkään n 1-1, 5 vuotta. Vaikutusaika on tietysti yksilöllinen riippuen henkilöstä ja aineenvaihdunnasta.

Terveydenhuollon ammattilaisuus ja jatkuva koulutus kunniaan

Sitten päästäänkin asiaan. Täyteaineita saa tällä hetkellä pistää kuka tahansa, siis kuka tahansa. Luit ihan oikein! Sairaanhoitajana ja entisenä anestesiahoitajana uskallan sanoa, että jos ajatellaan asiaa pelkästään teknisenä toimenpiteenä, on täyteaineen pistäminen paljon helpompaa kuin täyteaineiden. Kaikessa pistämisessä on osattava ottaa huomioon anatomia. Puhutaan nyt pelkästään kasvoista. Pistäjän on tunnettava kasvojen anatomia tarkkaan, esimerkiksi miten/missä hermot kulkevat, mitä kohtia kasvoissa on osattava varoa, mikä on oikea syvyys jne. Kaikki kunnioitus eri ammattiryhmiä kohtaan, mutta jossain on kuljettava raja, mitä kukin voi tehdä. Esteettisellä alalla toimivat terveydenhuollon ammattilaiset toivovat kovasti muutosta viranomaisilta näihin epäkohtiin.

Täyteaineet kannattaa ehdottomasti tilata/ostaa luotetulta maahantuojalta ja heidän edustajaltaan. Maahantuojat järjestävät myös koulutuksia aineisiinsa liittyen. Netistä tilattujen tuotteiden sisällöstä ei ole minkäänlaista varmuutta eli ne voivat sisältää mitä tahansa ja marginaalisesti hyaluronihappoa. Näistä aineista ja osaamattomissa käsissä tapahtuneista epäonnistuneista hoidoista saamme sitten lukea lööpeistä. Samalla laskeutuu varjo vastuullisten terveydenhuollon ammattilaisten ja laadukkaiden täyteaineiden päälle ihan turhaan. Omalla vasta melko lyhyellä esteettisten hoitojen kokemuksella kunnioitus täyteaineiden pistämistä kohtaan on kasvanut valtavasti. Taas tuli paatosta, mutta toivottavasti tästä jäi jotain teille mieleen. Lukisin mielelläni kommenttejanne aiheesta.

Aurinkoista kevättä kaikille ja pysytään terveinä!

 

 

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on whatsapp
Share on email

Jätä kommenttisi