Vastuullisuutta esteettisiin hoitoihin

Kesää ja lämpöä on vielä jäljellä, mutta syksy häämöttää jo horisontissa. Toivottavasti kaikki ovat saaneet nauttia auringosta ja vapaista. Nyt on hyvä hetki pysähtyä ja nostaisin uuden blogini aiheeksi vastuullisuuden esteettisissä hoidoissa. Mitä se vastuullisuus esteettisissä hoidoissa tarkoittaa sinulle?

Minulle se sairaanhoitajana tarkoittaa monia asioita. Vastuullisuutta on aseptiikka ja aseptiset toimintatavat, joista ei tule tinkiä missään kohtaa. Näin koronan aikana on tärkeää huolehtia myös viranomaisten toimintaohjeiden noudattamisesta. Se on vastuullisuutta. Vastuullisuutta on myös asiakkaan terveyteen liittyvän taustojen selvittäminen ennen hoitoja. Kaikki hoidot eivät sovi kaikille. Kaikkia asiakkaan haluamia toiveita ei välttämättä aina voida täyttää. Silloin on äärimmäisen tärkeää kertoa ja perustella, miksi ei jotain voida tehdä. Vastuullisuutta on kuunnella asiakasta ja hänen toiveitaan. Kaikkea ei silti voi tai kannata lähteä tekemään.

Pääsääntöisesti toiveet osuvat yksiin sairaanhoitajan tekemän arvion kanssa. Aina ei kuitenkaan näin ole. Vastuullisuutta on myös se, että esimerkiksi aineita ei laimenneta, mikäli niitä ei tarvitse tai saa laimentaa. Laimennetuilla aineilla voidaan saada parempia katteita yritykselle, mutta vastuullisuutta se ei ole. Asiakkailla on hyvin vähän mahdollisuuksia selvittää näitä asioita. Yleensä halvat hinnat käyvät hälytyskellona. Vastuullisuutta on myös, että erilaisia laitehoitoja ei tehdä turhaan, mikäli asiakas ei niistä oikeasti hyödy. Tai ei ainakaan luvata liikoja. Laitteita tulee myös huoltaa ja tarkistaa säädöt säännöllisesti.

Vastuullisuutta on myös myöntää omat virheet. Asiakas on se tärkein. Mikäli jotain sattuu, on ensiarvoisen tärkeää hoitaa asiat jälkihoidossa vastuullisesti ja yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Vastuullisuutta on myös kouluttautua jatkuvasti. Kouluttautuminen on ensiarvoisen tärkeää myös esteettisissä hoidoissa. Kokeneemman mentorin kanssa on turvallista myös opetella erilaisia hoitoja. Mitään hoitoa ei kannata mennä tekemään ellei tiedä mitä tekee. Anatomian opettelu on tärkeää ja tieto siitä, mitä asioita tai kohtia tulee välttää. Lisäksi vastuullisuutta on tuntea omat rajansa! Tällä pääsee jo pitkälle.

Vastuullista toimintaa on varmasti monenlaista, mutta tässä nostin esille muutamia itselleni tärkeitä asioita.

Tervetuloa hoitoihini

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on whatsapp
Share on email

Jätä kommenttisi